Personlig assistent

Vad du gör som personlig assistent är olika beroende på vem du jobbar hos. Gemensamt för alla personliga assistenter är att det är assistansanvändaren som avgör vad du ska hjälpa till med och kunna leva ett självständigt liv efter sina egna mål och önskemål. Hos vissa assistansanvändare behöver du kunna ta mycket ansvar och initiativ. På andra arbetsplatser ska du bara vara händer eller fötter.

Till hjälp har du en genomförandeplan som i detalj styr ditt arbete och där det klart och tydligt framgår hur assistansanvändaren vill ha det i vissa situationer. Naturligtvis får du gå bredvid innan du ska börja på schema eller vara vikarie, allt för att säkerställa en trygg assistans.

Som personlig assistent får du hjälpa till med allt från vardagssysslor till fritidsintressen och nöjen.
Det är assistansanvändarens individuella behov & önskemål som styr vad du ska göra. Du blir en viktig del för att en annan människas liv ska fungera.

Timo
 • Medarbetarsamtal
 • Handledning
 • Försäkringar
 • PREVIA Företagshälsovård
 • Dygnet-runt-jour
 • Utbildningar
 • Friskvård
 • Trygg och säker arbetsmiljö
 • Kollektivavtal
Vi finns här för dig

Vi finns här för dig!

En av arbetsgivarens viktigaste uppgifter är att matcha den assistansberättigades behov & önskemål, gentemot dig som assistent.
Det är vårt ansvar att du får rätt verktyg för att lyckas i din roll som personlig assistent hos varje enskild assistansanvändare.

Till vår hjälp har vi kunniga handledare & utbildare som finns till förfogande, alla med sina speciella expertisområden.
Vi kan även skräddarsy utbildningar efter behov.

Vilka kvalifikationer behöver jag?

Ett brinnande intresse för att hjälpa andra människor.
Flexibilitet i arbetet, eftersom att en dag inte är lik den andra.
Det är också viktigt att du kan smälta in i vardagen och hantera olika situationer.

Glöm inte att det alltid är den assistansberättigades vardag som styr ditt arbete.
Respektera den assistansberättigades vilja & tycke, tänk på att inte värdera eller ha åsikter om den assistansberättigades liv.

Vilka kvalifikationer 2

Är du anhörig och vill veta mer?

Vad som särskiljer en icke anhörig personlig assistent mot en anhörig personlig assistent är att man har en relation med assistansanvändaren.

Något som man ofta missar är att även för den anhörige innebär det ofta en drastisk förändring av livet. Starka känslor, tvivel och vanmakt är vanliga reaktioner. Detta är något vi arbetar kontinuerligt med och har god kännedom om. Nästan två tredjedelar av alla som får personlig assistans har eller har haft en anhörig som assistent.

Välkomna att lyssna på vad vi kan göra för er.

kontakt-image

"Jag arbetar som god man och förvaltare på heltid. Jag har säkert haft kontakt med över 30 assistansanordnare. Ni är verkligen unika och speciella på ett föredömligt sätt. Hoppas att fler får vetskap om er och hur ni sköter ert unika assistansbolag. Jag är så nöjd."

- Kristina Gustafsson, God man

Är du Intresserad av att arbeta hos oss?

Nuvarande tjänster vi söker - 
Platsbanken

Gör en spontan ansökan & skicka in ditt CV och Ansökan!

Vi är assistansbolaget med personligt engagemang och stor kunskap.

Välkommen att höra av dig till oss för mer information!

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB, Max antal filer: 5.

  Vi är anslutna till facket Kommunal

  kommunal_logo_roda_rummet